Otthon és kész!

A citrom lé csodásan megőrzi a felszeletelt gyümölcsök és zöldségek friss szinét.
Cseppents egy keveset hideg vízbe, és abba apríts krumplit, almát és brokkolit!

 

Ha a sütemények hozzávalóit pár órával a felhasználás előtt szobahőmérsékleten pihenteted - a tojásokat is -, akkor a tészta könnyebben összeáll, és omlósabb lesz.

 

A méz nemcsak édesítésre szolgál, hanem ropogóssá és pirossá teszi a sülteket is. Kend meg a malac vagy a pulyka bőrét mézes páccal, és senki nem tud majd ellenállni neki.

 

Pohár minden háztartásban akad, mindenféle méretben, így aztán nem kell pogácsa vagy fánkszaggató. Egyszerűen mártsd kevés lisztbe a száját, és szaggasd ki vele a tésztát.

 

Pohár minden háztartásban akad, mindenféle méretben, így aztán nem kell pogácsa vagy fánkszaggató. Egyszerűen mártsd kevés lisztbe a száját, és szaggasd ki vele a tésztát.

 

Ha a leves túl zsíros lett, akkor márts bele salátalevelet. Erre ráragad a felesleg. Ismételgesd a műveletet, amíg zsírmentesnek nem ítéled a levest.

 

A paradicsomot úgy a legkönnyebb meghámozni, ha ejtesz az alján egy X-alakú bevágást, majd forró vízbe mártod egy percre. A felkunkorodott héjat így már könnyen lehúzhatod. Az őszibarackot hasonlóan meghámozhatod.

 

Egy kevés likőrrel könnyen flambírozhatsz, illetve készíthetsz hirtelen sült cukormázat a pudingok tetejére. Csak egy pár csepp kell, valamint egy gyufa. Természetesen kesztyűt viselj a művelet során.

 

Ha a vágódeszkán hagymát aprítottál, és nem szeretnéd, hogy szagos maradjon, akkor citromlé és só keverékével dörzsöld át a nedves deszkát, majd öblítsd le.

 

A szódabikarbóna sok mindenre használható: megtisztíthatod vele a mosogatótálcát, ha pedig nincs otthon sütőpor, akkor ezzel helyettesítheted.

 

Hogy ne eredjen el a könnyed hagymapucolás és -aprítás közben, tedd fél órára a hűtőbe, mielőtt hozzálátsz. A kést vizezd be, és a szádon át vedd a levegőt.

 

Ha elsóztad az ételt, akkor forrald fel, és darabolj bele krumplit. Főzd puhára, majd szedd ki az ételből. A krumplidarabok magukba szívják a sót.

 

A só remekül használható szagtalanításra. Ha hagymát vágtál, dörzsöld be egy kevéssel a kezed, majd öblítsd le. Utána alaposan kend be a kezed kézkrémmel.

 

Nem baj, ha egyszerre több tésztát gyúrsz. A linzer- és pitetészta tökéletesen érzi magát a mélyhűtőben, így, ha egy kis sütire vágysz, már elég csak összeállítani és a sütőbe tenni.

 

Ha leégett az étel, és fekete foltok tarkítják az edény alját, akkor töltsd meg hideg vízzel, tegyél bele három evőkanál sót, majd forrald fel. Ezután már könnyedén eltüntetheted a leégett foltot.

 

 

Asztali nézet